We betreden hier een moeilijk terrein, want we weten niet precies wat het effect is van alcohol op het hart. In ieder geval is wel duidelijk dat alcohol twee gezichten heeft:

BMI-calculator - Er zijn verschillende methoden om overgewicht vast te stellen. Een veelgebruikte methode is de Body Mass Index (BMI). De BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht (kg) te delen door het kwadraat van de lichaamslengte.

Het hart is een holle spier die werkt als een pomp. Het zorgt ervoor dat het bloed eerst naar de longen wordt geleid, waar zuurstof wordt opgenomen en verbrandingsstoffen afgegeven,

De cardioloog kan de hoeveelheid bloed meten die per hartslag door het hart wordt uitgepompt. Daaruit berekent hij de zogenaamde ejectie fractie, afgekort als EF.

Elk jaar overlijden in Europa ongeveer 550.000 mensen aan een plotselinge hartstilstand. In België sterven ieder jaar ongeveer 12.000 mensen door een acute hartstilstand. Dat is één op de 900 mensen!

Griep voorkomen - Het griepvirus is heel besmettelijk. Praten met iemand die griep heeft, kan al voldoende zijn om geïnfecteerd te worden. Wie veel op drukbezochte plaatsen of in afgesloten ruimten verblijft, heeft veel kans besmet te worden.