Broccoli en hartziekte

Uit een onderzoek aan de University of Connecticut School of Medecine is gebleken dat broccoli niet alleen kanker kan helpen voorkomen, maar dat het ook beschermend kan werken tegen hartkwalen. Dat schrijft de United Press International.

Het is al lang geweten dat broccoli veel anti-oxidanten, vitamines en vezels bevatten, deze kunnen beschermen werken tegen kanker. Maar Dipak K. en zijn collega's voerden de ratten in het laboratorium broccoli en ontdekten dat de groente ook effect hadden op de hartspier.

De ratten die alleen broccoli aten, bleken minder schade aan het hart op te lopen na zuurstofgebrek, dan de ratten die gewone voeding aten.

Volgens de onderzoekers bevat broccoli een hoge concentratie van bepaalde substanties die ervoor zorgen dat de hartbeschermende proteïne thioredoxin wordt aangemaakt.

Superbroccoli

Een soort "superbroccoli" die door Britse wetenschappers bedacht werd, moet de kans op het ontwikkelen van kanker en hartziekten tegengaan.

De groente in kwestie werd in Norwich ontwikkeld, kreeg de naam Beneforte en wordt nu al te koop aangeboden in de Britse warenhuisketen Marks & Spencer.

Studies hebben aangetoond dat mannen die veel broccoli eten een kleiner risico lopen op prostaat- en darmkanker. Ander onderzoek bewees het nut van de groente als preventie tegen hartaanvallen en beroertes.

Beneforte bevat echter drie keer meer glucorafanine dan normale broccoli. Die stof wordt als heilzaam beschouwd. In de maag wordt ze immers omgezet in sulforafaan, een stof die het ongecontroleerd delen van cellen tegengaat.

 

Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 10:23

Maak ons bekend!

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website blog of andere social-media en kan u helpen om ons bekender te maken, plaats dan een  linkje naar www.hartziekte.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!

 

Neem eens een kijkje op de website "een hart voor werk". Hier kan je de eind resultaten lezen van het Europees project!

Advertenties

 

Laatste berichten

Meest gelezen

Disclaimer

Alle documenten op deze sites zijn louter informatief en mogen niet als rechtsgeldige beschouwd worden. De vzw kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de informatie op deze website. Hoewel het onze bedoeling is om bijgewerkte en juiste informatie te verspreiden, kunnen we geen perfect resultaat garanderen. Eventuele onjuistheden die ons worden gesignaleerd, zullen we zo spoedig mogelijk verbeteren.

Powered by Webdesign en fotostudio verhuur onderdeel van PeoplesProjects.