Brief: Europese Unie

Met het geregistreerd cardiolabel trachten wij om de overheid tegemoet te komen om de gezondheidsdoelstelling te halen tegen 2015.

Denemarken was voornemens om een nationaal verbod op transvetten in te voeren om redenen van gezondheidsbescherming. De Europese Unie sprak zich tot dusver tegen een dergelijk verbod uit aangezien het een belemmering zou vormen voor het vrije verkeer van goederen.

De VZW Hartziekte.be is van mening dat er voldoende bewijs is geleverd dat transvetten de kans op hart en vaatziekten verhogen. Het oprichten van een Cardiolabel was voor ons dan ook vanzelfsprekend, dit met de volgende normen:

  1. Beperk het transvetgehalte van plantaardige oliën en zachte, smeerbare margarines tot maximum 2% van het totale vetgehalte
  2. Beperk het transvetgehalte voor alle andere levensmiddelen tot maximum 5% van het totale vetgehalte, met inbegrip van ingrediënten die worden verkocht aan restaurants.

Kan de Commissie mededelen:

- of de Unie van mening is veranderd en zo ja, waarom?

- of zij het vrije verkeer van goederen belangrijker vindt dan het gezondheidsrisico dat de burgers lopen, bijvoorbeeld in de vorm van een toename van hartziekten, die wordt veroorzaakt door de consumptie van transvetten?

- of zij van mening is dat het Europese actieplan tegen hartziekten nog serieus genomen kan worden wanneer effectieve nationale maatregelen ondergeschikt worden gemaakt aan het Europese mededingingsrecht?

Voor VZW Hartziekte.be

Paul Bols

Tot op heden geen enkele reactie!!!

 

Laatst aangepast op vrijdag, 25 januari 2013 09:36

Gerelateerde items (op tag)

Maak ons bekend!

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website blog of andere social-media en kan u helpen om ons bekender te maken, plaats dan een  linkje naar www.hartziekte.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!

 

Neem eens een kijkje op de website "een hart voor werk". Hier kan je de eind resultaten lezen van het Europees project!

Advertenties

 

Laatste berichten

Meest gelezen

Disclaimer

Alle documenten op deze sites zijn louter informatief en mogen niet als rechtsgeldige beschouwd worden. De vzw kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de informatie op deze website. Hoewel het onze bedoeling is om bijgewerkte en juiste informatie te verspreiden, kunnen we geen perfect resultaat garanderen. Eventuele onjuistheden die ons worden gesignaleerd, zullen we zo spoedig mogelijk verbeteren.

Powered by Webdesign en fotostudio verhuur onderdeel van PeoplesProjects.