admin

admin

woensdag, 30 januari 2013 09:28

Prazosine bijsluiter

Prazosine is sinds 1974 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar als het merkloze Prazosine. Het is te verkrijgen in tabletten.

woensdag, 30 januari 2013 09:28

Selektine - Pravastatine bijsluiter

Pravastatine is sinds 1990 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Selektine en als het merkloze Pravastatinum Natricum en Pravastatinenatrium. Het is te verkrijgen in tabletten.

woensdag, 30 januari 2013 09:27

Sifrol bijsluiter

Pramipexol is sinds 1997 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar in tabletten onder de merknaam Sifrol.

woensdag, 30 januari 2013 09:25

Viskeen - Pindolol bijsluiter

Pindolol is sinds 1970 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Viskeen en het merkloze Pindolol. Het is te verkrijgen in gewone tabletten en in tabletten met vertraagde afgifte. Pindolol wordt ook gebruikt in combinatie met een andere werkzame stof onder de merknaam Viskaldix.

woensdag, 30 januari 2013 09:23

Oxprenolol bijsluiter

Oxprenolol is sinds 1968 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar als het merkloze Oxprenolol in normale tabletten en tabletten met vertraagde afgifte ('retard').

woensdag, 30 januari 2013 09:22

Novarsc bijsluiter

1 Werking en toepassingen

 De werkzame stof in Norvasc is amlodipine. Amlodipine is sinds 1990 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Norvasc en als het merkloze Amlodipine in tabletten. Amlodipine behoort tot de groep geneesmiddelen die calciumblokkers worden genoemd. Het verlaagt de bloeddruk en vermindert de zuurstofbehoefte van het hart. Artsen schrijven het voor bij hoge bloeddruk en angina pectoris.

woensdag, 30 januari 2013 09:22

Nitrolingual bijsluiter

De werkzame stof in Nitrolingual is nitroglycerine. Nitroglycerine is sinds 1952 internationaal op de markt. Nitroglycerine voor onder de tong is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Nitrolingual en als het merkloze Nitroglycerinum. Het is te verkrijgen in een spray voor onder de tong.

woensdag, 30 januari 2013 09:21

Niaspan bijsluiter

1. Wat is Niaspan en waarvoor wordt het gebruikt?

Elke tablet met verlengde afgifte bevat respectievelijk 375, 500, 750 en 1000 mg nicotinezuur, een vitamine B-derivaat. Een afwijkend vetgehalte in het bloed, met name van cholesterol en triglyceriden, kan bijdragen tot de ontwikkeling van hart- en vaatziekten.

woensdag, 30 januari 2013 09:20

Nifedipine bijsluiter

Adalat OROS tabletten bevatten de werkzame stof nifedipine. Nifedipine behoort tot een groep van stoffen bekend als calciumantagonisten. Nifedipine verwijdt bloedvaten waardoor de doorbloeding van het hart en de ledematen verbetert en de bloeddruk daalt.Nifedipine wordt uit de Adalat OROS tabletten langzaam in het bloed opgenomen. Daardoor kunnen minder bijwerkingen optreden en houdt de werking lang aan. Adalat OROS hoeft maar eenmaal per dag te worden ingenomen.

woensdag, 30 januari 2013 09:20

NiQuitin bijsluiter

De werkzame stof in Nicorette is nicotine. Nicotine is sinds 1978 internationaal op de markt als middel tegen rookverslaving.

Het is verkrijgbaar onder de merknamen Nicorette, Nicotinell, NiQuitin en NiQuitin Clear. Het is zonder recept te verkrijgen in pleisters, kauwgom, zuigtabletten en tabletten om onder de tong te leggen.

Pagina 2 van 11

Maak ons bekend!

Plaats een link naar onze website!

 

Hoe meer mensen over het bestaan van deze website weten, hoe meer personen ons kunnen vinden.

 

Heeft u een website blog of andere social-media en kan u helpen om ons bekender te maken, plaats dan een  linkje naar www.hartziekte.be

 

We zijn u hiervoor zeer dankbaar!

 

Neem eens een kijkje op de website "een hart voor werk". Hier kan je de eind resultaten lezen van het Europees project!

Advertenties

 

Laatste berichten

Meest gelezen

Disclaimer

Alle documenten op deze sites zijn louter informatief en mogen niet als rechtsgeldige beschouwd worden. De vzw kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de informatie op deze website. Hoewel het onze bedoeling is om bijgewerkte en juiste informatie te verspreiden, kunnen we geen perfect resultaat garanderen. Eventuele onjuistheden die ons worden gesignaleerd, zullen we zo spoedig mogelijk verbeteren.

Powered by Webdesign en fotostudio verhuur onderdeel van PeoplesProjects.