Stamceltherapie

Het XCell-Center behandelt hart- en vaatziekten door gebruik te maken van het regeneratieve vermogen van adulte stamcellen. Omdat het bloed via de bloedvaten naar alle delen van het lichaam stroomt kunnen er bij vaataandoeningen diverse soorten klachten optreden. De bloedsomloop wordt op gang gehouden door het hart dat zelf eveneens via bloedvaten wordt voorzien van voedingsstoffen.

Als een orgaan via het bloed niet meer voldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgt toegevoerd treden er functiestoornissen op en kunnen weefsels eventueel afsterven. Een karakteristiek voorbeeld is een Hartinfarct dit wordt veroorzaakt door een verminderde doorbloeding van de hartspier.

Er zijn vele oorzaken voor aandoeningen van hart en bloedvaten.

De aanleg voor vaatklachten kan deels aangeboren zijn (bv. spataderen), de klachten kunnen verband houden met medicijngebruik, of hart en vaten kunnen beschadigd raken door uitwendige traumata. De belangrijkste factor is echter onze huidige manier van leven. Omdat de wanden van de bloedvaten voortdurend in contact staan met het door de vaten stromende bloed worden ze rechtstreeks beïnvloed door ongunstige condities. Als de bloedwaarden slecht zijn, bijv. doordat het bloed teveel suiker, cholesterol, triglyceriden (vetten) of nicotine bevat, is dat een grote belasting voor de bloedvaten. De suiker bindt aan de vaatwanden en bestanddelen van het bloed, en ook cholesterol en triglyceriden zetten zich af op de vaatwanden. Het gevolg is dat het bloed gaat klonteren, de vaatwanden "verkalken", worden poreus en kunnen hun biologische functie niet meer goed uitvoeren. Onder invloed van nicotine trekken bovendien de spieren van de vaten samen waardoor de vaten nauwer worden en er nog minder bloed circuleert.

Als daarbij dan nog komt dat er een tekort is aan vaatbeschermende stoffen, dan kunnen de beschadigde bloedvaten niet meer voldoende regenereren. Dit kan leiden tot de volgende klachten: arteriosclerose, open been, verwijding van de buikslagader, (Aneurisma), hartzwakte, hartinfarcten en beroertes. In Duitsland en vele andere geïndustrialiseerde landen met een westerse levensstijl zijn hart- en vaatziekten al jarenlang de belangrijkste doodsoorzaak.

Stoffen met een vaatbeschermende werking zijn onder meer vitamine C en E en enkele B-vitamines, secundaire plantaardige stoffen (zoals flavonoïden van groente, reservatol in rode wijn, catechine in thee) of omega-3-vetzuren (zeevis). Ook voldoende lichaamsbeweging houdt de vaten elastisch. Om die reden kan een verandering van levensstijl een preventief effect hebben op deze aandoeningen. Nadat de vaataandoeningen manifest zijn geworden zijn er diverse geïndiceerde behandelingen. Het doel van elke behandeling is het normaliseren van de doorbloeding (bv. door bloedverdunnende geneesmiddelen) en het herstellen of verwijderen van de beschadigde vaten. Er moet gestreefd worden naar een holistische behandelopzet waarbij niet alleen specifieke beschadigingen hersteld worden maar veel meer het geheel van hart en bloedsomloop wordt verbeterd. Bedacht moet worden dat niet de beroerte of het hartinfarct de onderliggende aandoeningen zijn maar dat het gaat om schade aan de bloedvaten.

De behandeling in het XCell-Center

Het XCell-Center behandelt hart- en vaatziekten door gebruik te maken van het regeneratieve vermogen van adulte stamcellen. De stamcellen worden intraveneus toegediend waardoor ze rechtstreeks in de bloedsomloop komen en zo het gehele lichaam kunnen bereiken. Vermoed wordt dat de stamcellen de beschadigde endotheelcellen (die de binnenkant van de vaten bekleden) en de spiercellen van de vaten stimuleren tot regeneratie waardoor deze elastischer worden en de doorbloeding wordt verbeterd. Om een hoge concentratie stamcellen in het beschadigde doelweefsel te bereiken kan ook via angiografie gewerkt worden. Via een katheter wordt dan het stamcelconcentraat rechtstreeks in de naar het orgaan leidende arterie gebracht.

Author’s Posts

 • Aortaklepstenose

  Aortaklepstenose wil letterlijk zeggen dat de opening van de aortaklep vernauwd is. De hartkleppen bevinden zich tussen de verschill...

  apr 01, 2021

 • Hartgeruis bij kinderen

  Een hartgeruis komt vaak voor bij kinderen, en is in veel gevallen onschuldig. Het kan diverse oorzaken hebben, zoals een gaatje in ...

  apr 01, 2021

 • Hartkloppingen

  Hartkloppingen - Normaal gesproken zijn mensen zich niet bewust van het kloppen van hun hart. Maar onder bepaalde o...

  apr 01, 2021

 • Hartritmestoornis

  Hartritmestoornis - De belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van hartritmestoornissen zijn ouderdom. Het normale...

  apr 01, 2021

 • Linkerhartsyndroom

  Linkerhartsyndroom is een aandoening waarbij de linkerhelft van het hart en de grote aorta sterk achter zijn gebleven in ontwikkelin...

  apr 01, 2021